In Kaatjes Keuken helpt Karen kinderen en volwassenen met autisme. In haar keuken gaan ze samen koken en eten. Bij het koken leer je van alles tegelijk. Je leert plannen, proeven, samenwerken, overzicht houden en je gaat meer smaken en texturen ontdekken en waarderen. Mensen met autisme houden van voorspelbare smaken en kleuren. Het zijn immers allemaal prikkels.
Hieronder een strip dat in 3 stappen vertelt wat Karens werk inhoudt. Zij helpt kinderen en hun ouders hoe om te gaan met hun kind wat moeilijk eet. Eerst wordt aan het kind veel eten, smaken en kleur op een bord aangeboden. Wanneer zij het aanbod verminderen en vereenvoudigen eet het kind makkelijker en met meer smaak. Kind blij, ouders blij :-)
Ook helpt Karen jongvolwassenen met autisme en intimiteit. Rond intimiteit worden dingen niet snel rechtstreeks benoemd, eerder op een omfloerste manier. Terwijl mensen met autisme veel behoefte aan duidelijkheid hebben. Deze illustratie is voor het omslag van haar boek en als header voor de website. 
Back to Top